Botoșăneanul care a lovit un agent de pază după ce a fost prins la furat la supermarket, arestat preventiv

Botoșăneanul care a lovit un agent de pază după ce a fost prins la furat la supermarket a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, vineri, de Judecătoria Botoșani. Bărbatul de 62 de ani, din municipiul Botoșani, este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că la data de 28 august, acesta a pătruns în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Botoșani, de unde ar fi sustras mai multe produse alimentare și nealimentare, fără a le achita, iar la ieșirea din unitate, l-ar fi agresat pe agentul de pază, care a încercat să-l împiedice să iasă.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4142/P/2022. Respinge cererea apărătorului inculpatului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 226 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului COSTACHE GEORGICĂ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 02.09.2022 şi până la data de 01.10.2022, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, 313 lei, se va achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02 septembrie 2022, ora 13:45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *