Senatorul Cristian Achiței, vehement la adresa primarului Cosmin Andrei pentru „lipsa oricărei realizări semnificative și ușurința cu care ratează proiectele cu finanțare europeană”

Senatorul Cristian Achiței va superviza cu mai multă atenție acțiunile primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, deoarece, susține el, edilul nu a realizat nimic semnificativ până acum în municipiul reședință de județ. Ba mai mult ratează proiecte cu finanțare europeană, pierzând milioane de euro de care ar fi trebuie să beneficieze locuitorii din municipiu.

„Spre deosebire de sesiunile parlamentare de până acum, voi monitoriza cu mult mai multă atenție și ceea ce se întâmplă la nivelul municipiului reședință de județ Botoșani. Activitatea de până acum a primarului Cosmin Andrei, lipsa oricărei realizări semnificative și ușurința cu care ratează proiectele cu finanțare europeană, pierzând milioane de euro de care ar fi trebuit să beneficieze botoșănenii mă îngrijorează foarte mult. Toate beneficiile și perspectiva de dezvoltare economică pe care le obținem în această perioadă prin dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului riscă să fie distruse de lipsa de viziune și de competență a unui primar care se mărginește doar la a demola, dezafecta și dărâma, fără a construi nimic în loc. Ca atare, voi reacționa public ori de câte ori ”primarul second-hand” Cosmin Andrei va acționa în detrimentul intereselor botoșănenilor, pentru a împiedica, pe cât posibil, distrugerea șanselor de dezvoltare ale orașului”, spune Achiței.

Parlamentarul a prezentat o serie de priorități pe care le va avea pe parcursul noii sesiuni parlamentare. El a făcut referire și la crizele mondiale suprapuse în această perioadă, „fie că vorbim de război, de prețul energiei, de alimente, inflație sau sănătatea publică, impun o abordare responsabilă, inspirată, astfel încât impactul efectelor negative resimțit de români să fie cât mai mic”.

Totodată, Achiței susține că există o serie de tendințe populiste ale unor politicieni „de a arunca pomeni electorale din banii publici într-o perioadă de criză economică și energetică gravă, în care toate țările bine administrate, unele mult mai bogate decât România, își reduc la minim cheltuielile publice. Există așadar o responsabilitate majoră pentru a împiedica escrocheria politico-electorală de proporții pusă la cale de politicieni populiști prin care sunt aruncați bani sub forma unor majorări nesustenabile de pensii și salarii, care nu fac altceva decât să alimenteze inflația, ducând la scumpiri care vor eroda foarte repede așa-zisul surplus de bani oferit românilor, păcăliți astfel cu bună știință. Așa ceva nu trebuie să se întâmple”.

Senatorul va continua însă și monitorizarea investițiilor din infrastructura județului.

„Mă refer, desigur, în primul rând la investițiile majore, istorice, în dezvoltarea infrastructurii rutiere botoșănene, fie că vorbim de drumuri naționale, unde sunt în derulare proiectele de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și a DN 29D Botoșani-Ștefănești, fie că ne referim la rețeaua drumuri județene, cu investiția importantă în cei peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic. Practic, voi continua să uzez de toate pârghiile legale de care dispun în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, precum întrebările și interpelările adresate membrilor guvernului sau declarațiile politice, pentru a preveni apariția oricăror sincope în derularea investițiilor importante pentru județ, dar și pentru inițierea de noi proiecte investiționale importante”, a spus Achiței.

2 thoughts on “Senatorul Cristian Achiței, vehement la adresa primarului Cosmin Andrei pentru „lipsa oricărei realizări semnificative și ușurința cu care ratează proiectele cu finanțare europeană”

  1. primare asta bea mai mult ca tine , si ca PRECEDENTUL PRIMAR e copil mic ….a fost vreodata treaz clipici???dar de unde stie el ca se face drumul de la Botosani la Iasi si cel de la Botosani – Stefanesti??

  2. Domnule senator sunteti inginer de drumuri , va rugam uzati de toate parghiile in Parlament, pentru a opri escrocheriile de la drumuri. O parte din fonduri sunt aruncate. In toata tara nu se respecta retetele mixturilor asfaltice. Bitum in loc de 6% se pune 4% , filer nu se pune aproape deloc, se aduce pietris de rau in loc de piatra sparta de cariera de la munte de doua ori mai scumpa. Se astern straturi mai subtiri decat cele date in proiecte. Aceste neajunsuri sunt si la drumurile in executie din judetul nostru pe care le vizitati periodic si unde faceti poze. Nu ati observat ca se fura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *