FOTO Elevii unei școli dintr-o comună din Botoșani au scăpat de WC-ul din fundul curții după zeci de ani. Copiii au acum toalete interioare, moderne

Elevii unei școli dintr-o comună din județul Botoșani au scăpat de WC-ul din fundul curții după mai bine de o jumătate de secol. Elevii şcolii principale din Dimăcheni au, în sfârşit, în noul an şcolar, toalete interioare. O fântână de mare adâncime realizată tot acum, a fost conectată, astfel încât atât băile din şcoală cât şi cele din grădiniţă au apă curentă din sursă proprie. Mai mult, grădiniţa a fost renovată la interior, cu tavan ignifug, cu dotări noi, cu sistem de alarma la incendiu, iar o serie de lucrări conexe solicitate de pompieri, au făcut posibilă şi autorizaţia celor de la ISU, pentru a se garanta siguranţa celor mici.

„În 2020, când am fost ales primar, începuseră nişte lucrări pentru modernizarea şcolii, din fondurile comunei. Un constructor mai mult absent, care nu a respectat proiectul tehnic, montând, spre exemplu, uşi de lemn acolo unde în proiect apăreau ca fiind metalice, a făcut ca lucrările să aibă o întârziere de câţiva ani. Am deblocat contractul, am dat drumul la lucrări, cu forţe locale, cu ce am putut şi noi acolo unde a trebuit”, a declarat primarul Marinel Moruz.

Şcoala adăposteşte 200 de copii de grădiniţă, ciclu primar şi gimnazial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *