Se schimbă regulile pentru șoferi! Modificări importante pentru conducătorii auto

Noi reguli pentru şoferi: constatarea amiabilă va putea fi făcută online, într-o aplicaţie specială. Astfel, şoferii implicaţi într-o tamponare vor putea completa formularele necesare pe telefon. Și nu este singura modificare în lege.

Din data de 10 septembrie, toți șoferii români, inclusiv societățile de asigurare și de brokeraj, vor avea parte de noi reguli privind RCA-ul. Norma vine cu trei modificări majore pentru români, două dintre acestea fiind noi pentru țara noastră.

Cea mai importantă modificare este reprezentată de completarea formularului de constatare amiabilă. Constatarea amiabilă se făcea până acum fizic, însă șoferii au scăpat acum de această bătaie de cap, totul mutându-se online. Potrivit surselor Antena 3, măsura va fi pusă în aplicare începând cu sfârșitul lunii septembrie.

A doua modificare constă în faptul că societățile de asigurări își vor putea stabili prețurile individual și nu în funcție de tarifele de referință. Până acum, acestea erau obligate să anunțe Autoritatea de Supraveghere Financiară în privința schimbărilor prețurilor. Acest lucru a dispărut iar companiile își vor putea stabili prețurile individual, în funcție de canalele de distribuție.

Ultima modificare este asigurarea netă pe cheltuieli. Practic, pot fi primite oferte diferite de la mai mulți distribuitori în vederea încheierii aceluiași contract de asigurare, informeaza antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *