31 de focare COVID în spitale și instituții publice din Botoșani, în numai o lună

19 decese și peste 2000 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat în județul Botoșani, în perioada 15 iulie-14 august. Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în perioada amintită au fost identificate și monitorizate un număr de 31 de focare în unități sanitare, unități medico-sociale, instituții sau unități de producție și 23 de focare familiale.

Nu a fost dispusă carantinarea niciunei localități dar au fost făcute recomandări atât către populație cât și către medicii de familie din teritoriu pentru a limita creșterea numărului de cazuri. În prezent se observă o tendință de scădere a numărului de infectări”, precizează DSP.

De asemenea, în perioada amintită, din cele 2016 cazuri COVID, un număr de 75 de infectări au fost în rândul cadelor medicale, însă boala a fost luată în număr destul de mare și de copii; 60 de cazuri copii până într-un an, 65 de cazuri la copii cu vârsta între 1 și 4 ani și alte 107 cazuri la categoria de vârstă 5-18 ani. Vaccinul anti-COVID a fost administrat în cazul a 766 de botoșăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *