Cum s-a produs tragedia de la Cornișa. Declarația oficială a directorului Eugen Țurcanu

Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, care administrează parcul de agrement Cornișa, Eugen Țurcanu, aduce o serie de lămuriri cu privire la împrejurările în care s-a produs tragedia de la piscină, când un tânăr de 18 ani din Flămânzi a murit înecat.

Bogdan Guraliuc se afla cu prietenii lui în apă, iar la un moment dat i s-a făcut rău, prietenii săi cerând ajutorul salvamarului. Tinerii se bălăceau, se scufundau, trambulina fiind închisă. Eugen Țurcanu a vizionat camerele de supraveghere, care au filmat întregul incident, și a declarat, pentru BotoșaniNews.ro, că „în jurul orei 17 și 20 ajung în zona aia limită, unde se adâncește apa până la gât și tot stăteau așa pe vârf, se scufundau, săreau pe vârf și iar se scufundau. Erau trei tineri, care părea că se cunoșteau pentru că împreună i-am văzut s-au băgat în piscină, împreună vorbeau. Mai departe, când s-a întâmplat tragedia, ceilalți doi au spus că ei nu aveau treabă cu el și nu erau în piscină. Camerele arată că erau în piscină”.

Se pare că tinerii au dat dovadă de iresponsabilitate întrucât aceștia nu știau să înnoate, dar au mers într-o zonă mai adâncă. În timpul în care era în apă, tânărul de 18 ani, tot se ridica la suprafață, apoi se scufunda, dar, după cum arată camerele de supraveghere, la un moment dat a dispărut sub apă. Câțiva tineri care au văzut că nu iese de sub apă și au alertat salvamarul.

Sare salvamarul în apă, ajunge în câteva secunde la locul unde se întâmplă, că nu e așa de greu să ajungă acolo și îl prinde și îl scoate la mal, salvamarul nostru, care era în tură. Ei erau doi pe piscină, dar unul dintre ei a sărit. L-au scos la mal, a intervenit încă un coleg de-al lui și a început resuscitarea imediat. După ce a vomat și a dat afară multe resturi alimentare, au început să-l resusciteze, inclusiv ventilare mecanică”, a spus Țurcanu.

Apoi, au venit cei de la SMURD, care au continuat resuscitarea și l-au transportat la spital, unde, din păcate, tânărul a decedat.

El este botoșăneanul mort după ce s-a înecat în piscină la Cornișa. Bogdan abia terminase liceul

 

 

2 thoughts on “Cum s-a produs tragedia de la Cornișa. Declarația oficială a directorului Eugen Țurcanu

  1. INDIIVIDU ASTA E PROTEJAR DE PRESA CARE INTRA MOKA LA CORNISA ORICE COMENTARII LE STERG

    Individu asta e protejat de presa …au intrare gratuita toti ca e firma lui sterg comentariile il protejeaza pe bataus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *