Fostul director adjunct al Penitenciarului Botoșani, în atenția Avocatului Poporului. I-ar fi pus pe deținuți să-i spele uniforma de serviciu

Fostul director adjunct al Penitenciarului Botoșani, Radu Boboc, este în atenția Avocatului Poporului. Instituția s-a autosesizat cu privire la o abatare disciplinară săvârșită de fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu Boboc, care își spăla elemente din componența uniformei de serviciu la spălătoria destinată persoanelor private de libertate, folosind deținuții în scop propriu dar și materialele și bunurile din patrimoniul statutului.

Avocatul Poporului a notificat Penitenciarul Botoșani pentru a obține informații despre cazul pe care sindicatele l-au prezentat opiniei publice, deoarece polițiștii de penitenciare onești se delimitează de astfel de personaje care nu fac cinste Poliției penitenciare, potrivit penitenciare.info. Fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu Boboc, a revenit pe funcția de șef de tură.

Avocatul Poporușui a cerut informații despre: funcționalitatea spălătoriei deținuților;  dreptul de a folosi sau nu spălătoria deținuților de către angajații penitenciarului;  măsurile luate cu privire angajatul penitenciarului (fostul DASDRP); aspecte relevante despre deținuții ce au fost folosiți în scop personal (selecția la munca, recompensele primite).

Potrivit sursei citate, există o cercetare disciplinară în desfășurare a faptei săvârșită de către fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu Boboc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *