Mărturii cutremurătoare de la tragedia de la Cornișa, unde un botoșănean a murit înecat. „A fost scos din apă de un tânăr de 15-16 ani”

Mărturii cutremurătoare de la tragedia de la Cornișa, unde, luni, un tânăr din Flămânzi, în vârstă de 18 ani, a murit înecat. Martorii spun că tânărul a fost scos din apă de un adolescent și că zona de agrement de la Cornișa se confruntă cu lipsă de personal.

„Dumnezeu să-l ierte . Am fost martor la tot ce sa întâmplat. Afara la bazinul mare erau doar 2 salvamari care supravegheau doar Trambulinele. A fost scos din apa de un tânăr de 15-16 ani. Lipsa totala de personal. Peste 1000 de oameni in apa”, spune unul dintre martori.

Pe de altă parte, în timp ce unii spun că ambulanța a venit după 35 de minute, se pare că salvatorii au fost la fața locului după 8 minute de la apel, doar că poarta de acces era blocată din cauza mașinilor parcate.

„Eu am sunat la ambulanta si a venit fix dupa 8 minute! Intr-adevar, poarta de acces fiind blocata de masinile parcate a ingreunat un pic accesul. De unde 35 de minute”, spune o femeie.

Totodată, se pare că mulți dintre cei prezenți au îngreunat accesul cadrelor medicale deoarece se uitau „ca la show”.

„Am văzut, in timp ce salvamarii îi făceau masajul cardiac,toată lumea stătea fix acolo,toți în capul salvamarului, și nu că nu era loc, pur și simplu se uitau ca la show, ba mai mult, un căscat a parcat duba și la intrarea de urgenta,iar cei care stăteau lângă salvamar au îngreunat accesul medicilor de pe smurd. Politia nu a făcut nimic sa elibereze zona”, spune un alt martor.

Cum s-a produs tragedia

Tânărul de 18 ani se afla în apă, iar la un moment dat a început să se simtă rău. Persoanele care se aflau în piscină alături de el au văzut că nu mai respiră și au cerut ajutorul salvamarilor. A fost preluat de un echipaj medical, apoi a fost dus la spital, unde medicii au făcut tot posibilul să îl țină în viață.  Din păcate, puțin după miezul nopții, tânărul, care era din Flămânzi, a decedat.

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă. Urmează să fie efectuată necropsia pentru a se stabili cu exactitate cauza morții.

El este botoșăneanul mort după ce s-a înecat în piscină la Cornișa. Bogdan abia terminase liceul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *