ÎPS Teofan, la Botoșani: Familia este cea mai mare bogăție pe care o are omul. Înțelegerea dintre soți reprezintă valoarea de aur a unei familii

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a vorbit, sâmbătă, la Botoșani, despre importanța familiei și a legăturii solide dintre soți. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a sfințit, sâmbătă, 27 august, o biserică din județul Botoșani, ctitorită de un polițist. Înaltul ierarh, alături de un sobor de preoți și diaconi și protopopul Petru Fercal, au participat la sfințirea Bisericii din Parohia Băbiceni- Broșteni, din comuna Durnești, cu două hramuri, respectiv “Sfinții Martiri Brâncoveni” și “Acoperământul Maicii Domnului”.

„Este un suflet familia, în mod special datorită celor doi pentru că familia este numită de sfinții părinți „Biserica de acasă”. Avem o biserică în parohia de care aparținem, dar, prin Taina Cununiei, se cuvine ca și viețuirea într-o familie să fie ca într-o biserică, cu candela aprinsă, cu icoană, cu încercare de rugăciune seara și dimineața, cu postul rânduit de biserică, prin naștere de prunci, prin creșterea lor în frica lui Dumnezeu și în rușine de oameni și în iubire de neam și în felul acesta familia să devină Biserica de acasă”, a spus ÎPS Teofan.

Înaltul ierarh a precizat că pentru constituirea familiei este foarte importantă relația dintre cei doi soți, este vital ca aceștia să se înțeleagă unor pe celălalt și să privească în aceeași direcție.

„Familia este cea mai mare bogăție pe care o are omul. Ea constituie stâlpul de rezistență în fața multor valuri. Căci cine să te înțeleagă mai bine decât bărbatul tău?  Cine să te înțeleagă pe tine mai mult și mai apropiat și mai statornic decât soția ta? Înțelegerea dintre cei doi reprezintă valoarea de aur a unei familii”, a mai spus ÎPS Teofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *