FOTO! Botoșăneancă sărbătorită la 100 de ani. Este cel mai vârstnic beneficiar al sistemului de protecție din județ și cel mai vârstnic bolnav de COVID din Botoșani

Cel mai vârstnic beneficiar al sistemului de protecție din județul Botoșani a fost sărbătorit joi, la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trușești, la împlinirea unui veac.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, împreună cu primarul comunei Trușești, Ailenei Petru-Grișa reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, ai Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trușești și ai Complexului de Servicii „Sf. Nicolae” Trușești au ținut să-i ureze Mariei Orzoi mulți ani și sănătate.

Membrii Ansamblul Folcloric „Flori de Busuioc” Trușești , interpretul de muzică populară Marian Hatman, Ana Maria Chelărașu, elevă a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, și copiii de la Complexul de Servicii „Sf. Nicolae” au ținut să-i facă Mariei Orzoi și beneficiarilor de la Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trușești o bucurie, prezentându-le un frumos program artistic.

”Maria Orzoi s-a născut în urmă cu o sută de ani, la Unțeni (Botoșani), și a învins vicisitudinile vieții. A trecut peste cel de Al Doilea Război Mondial, peste perioada comunistă și a fost cel mai vârstnic bolnav de Covid din Botoșani. Maria Orzoi a fost instituționalizată în sistemul de protecție gestionat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în urmă cu 26 de ani. Ea este primul vârstnic instituționalizat care a atins vârsta de 100 de ani,  a declarat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *