FOTO Braconieri sancționați în urma unor controale la Stânca Costești. O ambarcațiune pentru pescuit a fost confiscată

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești și comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au efectuat o serie de controale la Stânca Costești pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Au fost ridicate în vederea confiscării o ambarcațiune, pentru care nu a fost emisă licență de pescuit comercial în ape comerciale, și 22 kg pește (17 kg șalău, 2 kg biban, 3 kg babușcă) pentru care nu existau documente legale pentru deținere, transport sau comercialiazare.

De asemenea, s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 lei și un avertisment pentru nerespectarea autorizației de pescuit, neprezentarea permisului de pescuit, și nedeținerea avizului emis de Poliția de Frontieră.

„Pentru faptele care constituie infracțiuni se va înainta către organele de cercetare penală competente două sesizări penale. Persoanele care desfășoară activități de pescuit comercial cât și pescuit recreativ/sportiv trebuie să respecte condițiile impuse de legislația specifică în vederea conservării și exploatării durabile a resurselor acvatice vii”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *