Vremea se schimbă radical la început de toamnă! Anunțul meteorologilor

Meteorologul Alina Șerban a explicat, la Antena 3, că sfârșitul lunii august va aduce temperaturi plăcute, chiar apropiate de pragul caniculei, însă începutul lunii septembrie vine cu ploi, în special în regiunile vestice și sud-vestice.

”Mai avem câteva zile din luna august, câteva zile plăcute aș putea spune din punct de vedere meteorologic, pentru că vorbim de temperaturi destul de ridicate, temperaturi ce caracterizează o vreme călduroasă în mare parte din țară, acest lucru însemnând maxime de 30 și ușor peste 30 de grade.

Chiar mai mult decât atât, în aceste zile ne așteptăm și la temperaturi ce vor mai atinge pragul caniculei, respectiv 35-36 de grade, cel mai probabil a se înregistra în partea de sud-est și de nord-vest a teritoriului.

Toate acestea vor duce la un disconfort termic destul de ridicat în regiunile vestice și sudice, acolo unde indicele de temperatură umezeală va mai atinge și va mai depăși ușor pragul critic de 80 de unități în condițiile în care avem un raport destul de însemnat de umezeală în atmosferă.

La început de septembrie, spre weekend, încep să apară din nou ploile în peisaj. Se pare că se vor mai activa niște sisteme frontale, vor determina instabilitatea atmosferică din nou. Sub aspectul precipitațiilor, ploilor, acestea pot fi mai degrabă pe regiunile vestice, sud-vestice. Însă vorbim de ploi de scurtă durată”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *