S-a obișnuit cu amenzile! Individ prins pentru a șaptea oară, în timp ce vindea țigări în Piața Centrală

Un individ a fost prins pentru a șaptea oară, în mai puțin de două luni, în timp ce vindea țigări în Piața Centrală din municipiul Botoșani. 566 de pachete de țigări au fost confiscate de jandarmi de la același vânzător neautorizat în mai puțin de două luni.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, în cursul zilei de marți, jandarmii au depistat, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, o persoană care oferea spre comercializare 70 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, în condițiile în care a mai fost identificată în ipostaze similare de încă șase ori de la începutul lunii iulie.

„Amenzile contravenționale de câte 20000 de lei fiecare nu au convins-o să înceteze această activitate ilegală, astfel încât persoana a depășit limita de 500 de pachete de țigări confiscate într-un an calendaristic, ceea ce constituie infracțiune, conform prevederilor Codului Fiscal, pedeapsa pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani. Actele de sesizare a organelor de urmărire penală vor fi înaintate către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *