O primărie din Botoșani a fost amendată cu 65.000 lei. Vezi pentru ce!

O primărie din județul Botoșani a primit două amenzi în valoare de 65.000 lei în urma unor controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu. Este vorba despre Primăria comunei Concești, unde comisarii au verificat modul în care sunt destionate deșeurile și starea de salubrizare a localității, dar și dacă măsurile stabilite la controlul anterior au fost realizate în totalitate și la termen.

„La verificarea documentelor relevante privind colectarea, transportul, valorificarea, eliminarea deșeurilor municipale la nivelul comunei Concești, pentru anul 2021, s-a constat ca nu s-a realizat colectarea deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă. Gradul de colectare a deșeurilor municipale de la populație este extrem de redus, pentru anul 2021, fiind colectată o cantitate de 1,56 tone deșeuri la o populație de 1700 locuitori. Pentru remedierea neconformităților constatate s-au stabilit un număr de 5 măsuri cu termen și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 65.000 lei”, precizează Garda de Mediu.

Potrivit legii, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: ,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *