FOTO Fermier din Botoşani în război cu conducerea de la APIA. Protest în sediul instituţiei publice

Un fermier din judeţul Botoşani se află în război deschis cu conducerea de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Dănuţ Andruş, care exploatează peste 1.000 de hectare de teren agricol în comuna Păltiniş, îl acuză pe directorul APIA Botoşani, Liviu Zaharia, că îi blochează subvenţiile pentru suprafeţele agricole pe motive subiective şi că în acest fel înregistrează pierderi semnificative.

Andruş şi mai mulţi angajaţi ai acestuia au protestat, săptămâna trecută, în sediul APIA Botoşani, pentru neplata subvenţiilor şi pentru refuzul conducerii instituţiei de a dispune un control de fond care să confirme nedreptăţile făcute de APIA.

„În luna mai a fost efectuat un control pe terenurile noastre, iar raportul l-am părimit abia săptămâna trecută. Concluziile raportului nu corespund cu realitatea din teren. Am solicitat atât la Botoşani, cât şi la Bucureşti, un nou control. Bucureştiul a dat o dispoziţie prin care să fie refăcut acel control, iar domnul director, din diverse motive, refuză. Mi-a spus că sunt hoţ. Dacă sunt hoţ, sunt instituţii abilitate să verifice acest lucru. Angajaţii mei lucrează zi şi noapte pe teren şi au patru luni de când nu şi-au luat salariile”, a afirmat Dănuţ Andruş.

Acesta susţine că şicanele făcute de conducerea AIA sunt dese şi repetate. El precizează că este regretabil că o întreagă instituţie are de suferit din cauza acţiunilor unui director.

„Nu este posibil ca un director să se compoerte ca pe moşia părinţilor lui. Este anormal ceea ce se întâmplă. Dumnealui are o istorie mai veche cu noi şi are ranchiuni personale”, a adăuga Andruş, care crede că fermierii români sunt discriminaţi în raport cu marii investitori din străinătate, care deţin mii de hectare de terenuri agricole la Botoşani.

Directorul APIA, Liviu Zaharia, susţine că, în urma primului control, au existat nereguli la firma din Păltiniş, care nu pot fi corectate. Cu toate acestea, el susţine că va trimit din nou pe teren un inspector, pentru a face noi verificări.

„Noi nu am putut merge până acum înm teren pentru că a plouat şi nu se putea intra. Mâine merge un inspector în control şi vedem rezultatele finale când se închide dosarul”, a spus Zaharia.

 

Șocant! Un bărbat din Botoșani, găsit spânzurat în curtea casei sale

 

2 thoughts on “FOTO Fermier din Botoşani în război cu conducerea de la APIA. Protest în sediul instituţiei publice

  1. Întreb câți fermieri din botosani sunt mulțumiți de conducerea lui Zaharia la Botoșani și câți dintre voi au fost reclamați pe nedrept la instituții abilitate când noi ne sculam de la ora 4 și ne culcam la ora 12 ca să producem iar el o face pe împăratul în instituția statului

  2. ZAHARIA acum cativa ani a fost arestat dar cineva il tine in brate ! ……………………………………………..se stie si stie tot orasul cine este acest individ care deja e pe MOSIA LUI nu mai e la dispozitia cetateanului…. un corupt care a facut fraude de ordinul milioanele de euro …AUDE CINE TREBUIE DAR ASTIA IL ACOPERA LA COMANDA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *