FOTO! O nouă substație de ambulanță înființată într-o localitate din Botoșani. A fost sfințită luni

Substația de Ambulanță de la Lunca devine funcțională, de luna aceasta. Luni, a avut loc sfințirea locației, Substația de Ambulanță de la Lunca urmând să deservească șapte comune, respectiv Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni , Răuseni și Călărași, care au o populație de 22.000 de locuitori și care va deservi 8,5% din suprafața județului.  Măsura a fost luată pentru a scurta timpii de intervenție în localitățile din zonele respective.

Substația a fost înființată în urma demersurilor făcute de autoritățile județului la Ministerul Sănătății.

Împreună cu echipa de conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani – coordonată de medicul Eduard Gurau, cu ministrul Muncii, Marius Constantin Budai, cu parlamentarii social-democrați și cu primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, am reușit să convingem autoritățile guvernamentale de oportunitatea și necesitatea înființării substației Lunca. Aceasta deservește șapte comune: Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și Călărași, care au o populație de 22 de mii locuitori și o suprafață de peste 400 de kilometri pătrați, adică 8,5% din suprafața județului. Zona de deservire a acestei substații de ambulanță se suprapune cu Drumul Strategic, care este într-un avansat stadiu al procesului de modernizare. Astfel, vom avea practic o îmbunătățire substanțială a timpilor de reacție, care în final se traduce prin salvarea mai multor vieți”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

De asemenea, la nivelul județului va fi înființată și Substația Ripiceni, care va deservi locuitorii din comunele Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni, care au o populația de 15.000 locuitori, adică 6% din suprafața județului.

Substația din Lunca va funcționa într-o fostă grădiniță, iar cea de la Ripiceni în dispensarul comunal. La nivelul județului, Serviciul Județean de Ambulanță are în prezent stația de la Botoșani și substații la Dorohoi, Săveni, Darabani, Flămânzi și Trușești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *