FOTO Controale la sânge în portul Constanța. Autoritățile au verificat și un container cu marfă care urmează să ajungă la o firmă din Botoșani

Controale la sânge în portul Constanța. Zeci de polițiști și agenți ai Gărzii de Coastă au verificat luni mai multe containere sosite din India și Turcia.

Oamenii legii aveau suspiciuni că în acele containere s-ar afla migranți. Au descoperit, în schimb, 17 tone de chibrituri și becuri. Săptămâna trecută polițiștii Gărzii de Coastă au găsit un pescador turcesc supraîncărcat cu migranți în apropiere de Vama Veche.

Desfășurare impresionantă de forțe în această dimineață în portul Constanța. Zeci de polițiști de la Transporturi Maritime, Trupele Speciale, dar și agenți ai Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța au verificat containere suspecte venite din India și Turcia.

Oamenii legii aveau suspiciuni că în containerele din port ar fi şi migranți. Doi câini special antrenați pentru misiuni de căutare au verificat încărcătura.

Unul dintre containere era gol. Celălalt era ticsit cu chibrituri și becuri produse în India. Marfa urmează să ajungă la o firmă din Botoșani.

Oamenii legii au găsit 17 tone de chibrituri, dar și becuri ambalate în cutii de pantofi.

Petrișor Irimia – purtător de cuvânt Garda de Coastă: „În baza unei analize de risc în portul Constanța s-a realizat o verificare a mijloacelor de transport care sunt pretabile de a ascunde cetățeni străini ce intențioenază să intre ilegal în România”. Andreea Iliescu – purtător de cuvânt IPJ Constanța: „Desfășoară o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de migrație transfrontalieră, fraude vamale, orice faptă care ar putea afecta buna desfășurare a transportului de mărfuri”, informeaza Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *