Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani se pregătește de iarnă: Deszăpezire cu 40 de utilaje închiriate

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoșani va închiria utilaje pentru deszăpezire de la o firmă specializată și în această iarnă, ca și în anii anteriori.

Și asta pentru că DJDP nu are în dotare necesarul de utilaje pentru a asigura buna execuţie a lucrărilor de deszăpezire şi de combatere a poleiului, așa că va acționa cu 40 de utilaje închiriate și cu patru proprii.

Deoarece Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani nu are în dotare necesarul de utilaje pentru a asigura buna execuție a lucrărilor de deszăpezire și de combatere a poleiului, se va recurge la închirierea de utilaje de la o firmă specializată în execuția de astfel de lucrări. Din experiența anterioară, pentru buna execuție a lucrărilor de deszăpezire, D.J.D.P. Botoșani propune acționarea cu un număr de 40 de utilaje închiriate și 4 utilaje proprii. În caz de necesitate D.J.D.P. Botoșani poate suplimenta numărul de utilaje cu încă 14 utilaje.”, se arată în Planul operativ de acțiune pe timpul iernii pe drumurile județene, ce urmează a fi aprobat în ședința de Consiliu Județean din luna august.

Activitatea de deszăpezire în județ se va face prin patru baze de intervenție : Botoșani, Săveni, Dorohoi și Trușești. D.J.D.P. Botoșani estimează
pentru iarna 2022-2023 un necesar de aproximativ 16.600 tone de material antiderapant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *