Biserica, în doliu! Un apreciat preot, care a slujit într-o comună din Botoșani, a murit

Biserica ortodoxă este în doliu după ce un apreciat preot, care a slujit inclusiv într-o comună din județul Botoșani, a murit. Este vorba despre părintele Constantin Sava, care a murit pe 19 august 2022 în județul Suceava. Născut în satul Oglinzi, comuna Răucești, județul Neamț, la data de 11.06.1941, într-o casă cu 8 copii acesta a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț.

A studiat inclusiv la Institutul Teologic de grad universitar din București. După terminarea Facultății de Teologie primește postul de ghid la Mănăstirea Arbore. La 1 mai 1967 este hirotonit preot la Mănăstirea Neamț pe seama Parohiei Ortoaia, lângă Vatra Dornei, apoi a devenit preot paroh la Parohia Mănăstirea Humorului.

De asemenea, între anii 1983-1987 a fost preot paroh în localitatea Ripiceni, județul Botoșani, iar din 1987 până în anul 1999 a fost preot paroh în comuna Botoșana, județul Suceava. În 1999 a fost numit preot paroh din nou la Parohia Mănăstirea Humorului. A ieșit la pensie, apoi slujind ca pensionar la Parohia Berchișești II. S-a stins din viață după o boală grea. Acesta va fi condus pe ultimult drum luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *