FOTO! Prefectul de Botoșani, din nou în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești: Capacitatea de procesare a camioanelor este în creștere

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a ajuns sâmbătă dimineață în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației referitoare la fluxul de trecere a frontierei de către camioanele cu marfă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că numărul camioanelor care a ieșit din vamă în ultimele 24 de ore a fost mai mare și își dorește ca lucrătorii vamali să se organizeze mult mai bine.

Capacitatea de procesare a camioanelor este în creștere, pe parcursul nopții trecute au fost îndeplinite formalitățile vamale pentru 21 de camioane, față de noaptea precedentă când nu s-a lucrat, deoarece programul reprezentantului Direcției Sanitar Veterinar și pentru Siguranta Alimentară era doar până la ora 20:00. Reprezentanții Biroului Vamal de Frontieră Stânca Costești urmează să se organizeze mai bine, asta aștept de la ei și asta le-am solicitat, monitorizez în continuare evoluția, fiind o situație în dinamică. Îmi doresc ca pe parcursul zilei de astăzi să avem o îmbunătățire în comparație cu zilele anterioare. Din păcate, logistica de aici nu este pentru un flux foarte mare de tranzit. Încerc să găsesc soluții împreună cu cei de la Vamă și de la Poliția de Frontieră ca să fluidizăm această trecere pe barajul de la Stânca-Costești, baraj care este un obiectiv strategic motiv pentru care nu este permisă staționarea”, a precizat Sorin Cornilă.

Acesta spune că dacă șoferul camionului are toate documentele în regulă, tot procesul de verificare durează aproximativ 40-45 de minute

De aceea este o sincronizare între cei de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești cu omologii din Moldova și tranzitul se face regulat într-un număr de 5 camioane, după care se procesează și se dau drumul la următoarele. Camioanele stau la Punctul de Trecere a Frontierei de la Costești Republica Moldova, sunt procesate, verificate, după care intră într-o zonă de așteptare și după sincronizare, trec pe acest baraj, sunt verificate la noi și merg mai departe. Tranzitul frontierei de stat de către camioanele ce transportă cereale implică verificări făcute de Poliția de Frontieră, Vamă, DSVSA și un broker. Dacă șoferul camionului are toate documentele în regulă, tot procesul de verificare durează aproximativ 40-45 de minute”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *