Ministerul Muncii a făcut o nouă formă a OUG privind soldele militarilor și salariile polițiștilor

Foto: Business Magazin

Ministerul Muncii a pus în procedura de transparență decizională o nouã formã a proiectului de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea soldelor militarilor și salariilor polițiștilor.

Noul proiect păstrează aceleași prevederi pentru soldele militarilor și salariile polițiștilor ca și vechiul proiect, anume cã nivelul majorării va fi de o pătrime din diferența dintre solda de funcție/ salariul de funcție prevăzut de Legea 153/ 2017 pentru anul 2022 și solda de funcție / salariul de funcție din luna decembrie 2021.

În schimb, se elimină majorările specifice pentru anumite categorii de personal din unele ministere și instituții publice, scrie umpmv.eu.

Proiectul de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice (noua denumire) arată că “începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie,indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”.

Pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalulpromovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază aceste categorii de personal se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022, potrivit realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *