FOTO & VIDEO! Cozi kilometrice de tiruri la intrarea în Vama Stânca. Șofer: Eu stau de două zile și două nopți. Am un coleg care așteaptă de luni

Şoferii de autocamioane au format coadă de peste 6 kilometri la intrarea în Punctul de trecere a frontierei din Stânca-Costești.

Oamenii sunt revoltați de această situație și spun că stau nespălați și nemâncați de mai multe zile și asta pentru că pe zi, susțin ei, trec în medie doar cinci mașini de partea cealaltă a frontierei.

Noaptea nu lucrează doctorul de la fitosanitar. Ieri au băgat toată ziua patru sau cinci mașini cu cereale. Este foarte puțin. Dar 200 de camioane, vă dați seama când se trece va,a aici? Eu stau de două zile și două nopți. Noi suntem la Costești și vrem să trecem la Stânca să mergem în România, că venim din Ucraina. Sunt multe mașini de cereale și dacă cinci mașini s-au băgat ieri….Doctorul nu lucrează noapte, spuneți ce este de făcut? Sunt 6 kilometri de coadă. Am un coleg care stă de luni și nu a trecut nici acum, și el este în față, chiar la intrare, la barieră”, a declarat un șofer.

Oamenii au cerut și sprijinul prefectului de Botoșani pentru deblocarea situației. Reprezentanții STPF Botoșani spun, însă, că, controlul la PTF Stânca se efectuează cu operativitate.

Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Media timpului de verificare a documentelor este de aproximativ 5-10 minute. In acest moment timpul de asteptare pentru a intra in tara prin PTF Stanca este de maxim 10 minute, fara a fi inregistrate aglomerari in punctul de trecere”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Șoferii îi contrazic pe lucrătorii de frontieră și acuză autoritățile de dezinteres.

Plătim taxe, impozite. E bătaie de joc. Autoritățile nu-și fac treaba. Formalitățile la noi durează minim 5-6 ore pentru un camion. Dacă dura 10 minute, nu era coada asta”, a mai spus un șofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *