25 de ani de pușcărie pentru un bărbat din Botoșani. Una dintre cele mai mari pedepse ale magistraților botoșăneni

Un bărbat din județul Botoșani a primit, joi, cea mai mare pedeapsă dictată de magistrații Tribunalului Botoșani în acest an. Mihai Constantin Axinte va sta după gratii 25 de ani, pentru că a omorât un om și l-a aruncat în fântână.

Tribunalul Botoşani l-a condamnat, ca primă instanță, pe botoșăneanul în vârstă de 37 de ani, din satul Miorcani din comuna Rădăuţi-Prut, pentru săvârşirea infracţiunii de  „omor calificat”.

„În noaptea de 13/14.01.2022, în jurul orei 23.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul, care a mai suferit în trecut o condamnare pentru săvârşirea unei tentative de omor, l-a lovit cu obiecte contondente pe numitul V.V., după care, cu ajutorul unei roabe, l-a transportat pe o distanţă de circa 200 m şi l-a aruncat într-o fântână secată, cu adâncimea de aproximativ 25 m, victima suferind leziuni care au dus la deces”, susțin anchetatorii.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Axinte Mihai Constantin, la pedeapsa de 25 ani închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188, 189 alin. 1 lit. e Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la 17 ianuarie 2022 la zi. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Vasilescu Maricica suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul apărătorului din oficiu – avocat Bogdan Laura (delegaţie nr.205/2022), în sumă de 1495 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18 august 2022.

Botoșăneanul care a ucis un bărbat și l-a aruncat în fântână a mai făcut pușcărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *