FOTO Casă cuprinsă de un incendiu într-o comună din Botoșani. Vezi de la ce au pornit flăcările

Un incendiu a izbucnit joi, 18 august, în comuna Havârna. O casă din localitate a fost cuprinsă de flăcări, iar localnicii au sărit cu găleți cu apă ca să stingă focul. Totodată, la locul respectiv a ajuns și o mașină de pompieri de la Darabani și mașina mică de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna.

Un mare ajutor a fost și o cisternă cu apă, adusă cu rapiditate, de consilier local/fermierul Ionuț Rotaru. In aceste momente, incendiul este in faza de lichidare. A intervenit și Poliția Havârna pentru asigurarea ordinii”, a mărturisit un localnic.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, flăcările au cuprins acoperișul unei locuințe noi și toate cele patru camere de la mansardă. Proprietarul nu era acasă în momentul în care a izbucnit incendiul. Acesta a plecat la un vecin și a uitat pe foc o oală cu mâncare. Mama lui, care locuiește în gospodăria alăturată, a observat flăcările și a sunat la 112.

Două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna, au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore. Au ars bunurile din cele patru camere de la mansardă, dar și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 240 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *