Municipalitatea botoșăneană a atras fonduri europene pentru educație în siguranță

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Botoșani, în calitate de beneficiar a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management, contractul de finanțare nerambursabilă cu nr. 1093 din data 02.03.2022 pentru implementarea proiectului „EDUSIG – Educație în Siguranță în Municipiul Botoșani“, cod SMIS 146298.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID- 19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivul general al proiectului: consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Botoșani.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Asigurarea necesarului de echipamente de protecție/dispozitive medicale pentru toate unitățile de învățământ preuniversitare de stat de la nivelul Municipiului Botoșani (44 școli, grădinițe și licee), pe parcursul anului școlar în curs. Proiectul prevede achiziția și dotarea a 44 de unități de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție/dispozitive medicale pentru creșterea capacității de reacție a unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Botoșani în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19. Acest set va cuprinde întreaga procedură, de la planificare, la contractare și efectuarea plăților – proiectul propune achiziționarea următoarelor tipuri de echipamente de protecție/dispozitive medicale: Covor antibacterian – 434 buc, Lampă UV38W – 748 buc, Poartă de acces cu măsurare a temperaturii – 213 buc, Stație de dezinfectare mâini
– 250 buc, Mască de protecție – 2.091.650 buc, Dezinfectant de mâini – 31.318 litri, Dezinfectant suprafețe – 33.374 litri.

2. Promovarea unui model integrat de intervenție a administrației publice locale în sprijinul creșterii capacității de reacție a unităților de învățământ preuniversitar de stat de la nivelul Municipiului Botoșani, în vederea minimizării riscurilor de răspândire a virusului SARS-COV-2.

3. Conștientizarea cetățenilor Municipiului Botoșani cu privire la aportul financiar al Uniunii Europene pentru creșterea capacității de reacție a unităților de învățământ în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19.

Perioada de implementare a proiectului: 12 luni.

Valoarea totală a proiectului: 7.916.041,94 lei

Valoarea cofinanțării UE: 7.916.041,94 lei (100%)

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: Manager proiect – Mihaela Roman – [email protected], 0723.317.529.
Responsabil comunicare și relația cu beneficiarii – Raluca Maria Bălășcău, [email protected]; 0736.000.566.

One thought on “Municipalitatea botoșăneană a atras fonduri europene pentru educație în siguranță

  1. uite asa se cheltuie banitii pe tampenii , iar copii nu au hartie igenica la toalete ….nu au toalete iar cei din oras meg prim noroi ….gresit domnule primar …teatrul Mihai Eminescu se prabuseste peste primarie nu il vezi??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *