FOTO! Centru de Tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție, inaugurat la Botoșani

Centrul de Tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a fost inagurat astăzi, la Botoșani.

Construit de Fundația „Hope and Homes For Children” România, cu sprijinul financiar al Companiei Kaufland România și în baza parteneriatului încheiat cu Consiliul Județean Botoșani și DGASPC, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Centrul de tranzit va oferi servicii de cazare, suport vocațional și de orientare în scopul identificării unui loc de muncă, a unei locuințe pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție.

Scopul este să le facem mai ușoară trecerea la viața de adult independent. Mulțumim Fundației „Hope and Homes For Children” România, partenerul DGASPC Botoșani de peste 13 ani în proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale în județ, și Companiei Kaufland România pentru suportul financiar acordat în construirea primului serviciu specializat destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului”, a declarat Doina Federovici.

Imobilul, construit lângă fostul Centru de plasament „Prietenia”, va putea găzdui opt tineri pentru o perioadă de maxim doi ani.  Anual, aproximativ 90 de tineri din evidența DGASPC Botoșani, solicită revocarea măsurii de protecție din sistemul rezidențial respectiv sistemul de tip familial și sunt integrați în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *