FOTO Strada Primăverii în șantier. Când va fi finalizat primul tronson

Strada Primăverii a intrat în șantier. Începând de marți, 16 august 2022, tronsonul cuprins între intersecțiile cu George Enescu și aleile Teodor Boyan și Curcubeului, va fi închis circulației. Întrucât șantierul presupune intervenții pe 4,2 kilometri, lucrările se vor desfășura pe tronsoane, în vederea producerii unui minim de disconfort participanților la trafic și botoșănenilor care locuiesc în zonă, potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Vor avea loc lucrări de scoatere a dalelor cu șinele de tramvai, se vor dezafecta cablurile de linie electrică și se va reamenaja suprafața carosabilă cu asfalt. Prin dezafectarea acestor construcții, se vor putea repara și moderniza benzile de circulație de pe strada Primăverii și o parte din strada Sucevei. Cursele pentru mijloacele de transport în comun au fost deviate pe străzile Octav Onicescu, Scipione Bădescu, Pacea și George Enescu.

„Se lucrează într-un ritm susținut în așa fel încât să putem interveni cât de curând și cu stratul de uzură. Ne propunem ca în aproximativ 2 săptămâni să finalizăm acest tronson”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Astfel de lucrări sunt executate în urma numeroaselor solicitări, mai ales ale șoferilor care au ajuns la service-urile auto cu autoturismele avariate din cauza liniilor de tramvai. Construcția propusă pentru dezafectare a fost pusă în funcțiune în anul 1992 iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, cu o durată de utilizare cu mult depășită. Potrivit edilului, menținerea acesteia în funcțiune nu se mai justifică și pune în pericol circulația rutieră, ținând cont că nu ar mai putea fi folosită nici pentru activitățile de transport public de persoane cu tramvaiul. Șantierul de lucru se va întinde până la intersecția cu strada Sucevei și Calea Națională.

2 thoughts on “FOTO Strada Primăverii în șantier. Când va fi finalizat primul tronson

  1. Domnule primar Cosmin Andrei, ai reusit sa duci acest oras in urma cu 31 de ani, daca acum 3 ani visam la tramvaie ca in Cluj sau Oradea, MARIA TA , a reusit sa scoata acum si temelia acestui vis…sa fii mandru de aceasta “realizare majora”, cat despre aia 500 de metri de asfalt turnati la periferie (de zici ca a facut 500 km de autostrada nu alta) si 2 micro-parculete incepute, nu ai facut absolut nimic important pentru acest oras si asa ramas in urma…Tu si Portariuc ati inapoiat Botosaniul cu cel putin 30 ani… fiti mandri…apropo ca mi-am amintit, parcarea aia promisa in campanie electorala, in locul “Baii Centrale” cat mai are pana va fi finalizata???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com