Trei orfani, sclavii unui cuplu care le-a promis un loc de muncă. „Ne bătea cu biciul. Apa era doar un vis”

Trei orfani din Mureș au ajuns sclavii unui cuplu care le-ar fi promis un loc de muncă, cazare și masă. Băieții au fost exploatați și nu am primit niciun ban. Au încercat să fugă dar au fost aduși înapoi de “stăpâni”. Tribunalul din Mureș a trimis cuplul în închisoare într-un final.

Trei tineri orfani din Mureș care au părăsit sistemul de protecție al statului au vrut să se angajeze și astfel ajuns să lucreze pentru un cuplu din Mureș. Acesta le promitea un salariu de 1000 de lei lunar, cazare și două mese pe zi. Promisiunea făcută de cei doi angajatori s-a transformat rapid într-un act de sclavie.

Tinerii au fost puși să îngrijească animalele de la fermă până la epuizare.Au fost cazați într-o încăpere folosită înainte ca magazie, unde nu se afla decât un pat vechi și o masă improvizată. Băieții nu au primit niciun ban, mâncarea era mai mult pâine, iar accesul la utilități (apă sau baie) era doar un vis care nu s-a concretizat niciodată, potrivit victimelor.

Ulterior, cei trei orfani au fost transportați în Germania, la cules de sparanghel și în Franța la cules de mere, însă nu au văzut niciun ban din salariile plătite de angajatorii străini. Toți banii au ajuns la cuplul din Mureș pentru că aceștia doi s-au recomandat în fals, părinții lor. Cei doi concubini din Mureș și-au extins casa, din banii câștigați de tineri, construind încă o încăpere unde urma să locuiască fiul lor.

Tinerii au încercat să fugă de la ferma din Mureș în repetate rânduri, fie pe rând, fie împreună, dar de fiecare dată erau găsiți de bărbatul din Mureș și de fiul acestuia și erau aduși cu forța înapoi. Victimele au relatat că erau alergați pe câmpuri sau pe drumurile satului cu mașina sau cu taxiul până ce erau prinși, iar apoi bătuți până la leșin.

”Ceilalți doi băieți au plecat și ei într-o seară, dar i-a adus înapoi. Când au coborât din mașină cei doi erau pe locurile din spate și după ce au coborât i-a bătut cu cricul de metal de la mașină. Cu acest cric m-a lovit și pe mine, eu am căzut jos și mi-am pierdut cunoștința.

Am văzut totuși că i-a certat pe cei doi că au plecat noaptea pe drumuri, dar i-a și lovit. Până să leșin am văzut că cei doi au primit mai multe lovituri cu acel cric metalic”, a declarat una dintre victime în fața instanței de judecată.

Au încercat să scape mergând pe jos o noapte și o zi, parcurgând aproximativ 30 de kilometri în 23 de ore, însă cu toate acestea au fost prinși din nou. Toată tragedia a încetat abia după ce unul dintre băieți a reușit să pună mâna pe un telefon și să ceară ajutor la 112. Atunci a ieșit totul la iveală, după șase ani de suferință.

Cuplul a fost trimis în judecată în martie 2022, iar după cinci luni de judecată, Tribunalul Mureș s-a pronunțat în dosar. Bărbatul va face șase ani de închisoare cu executare, iar femeia, trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsiți vinovați pentru trafic de persoane în formă continuată, respectiv complicitate. Pe lângă pedepsele cu închisoare, cei doi au fost condamnați să le plătească tinerilor banii datorați pentru care au muncit în fermă. Victimele nu au avut pretenții și la plata unor daune morale.

Sursa:antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *