Specialiștii antidrog, prezenți la evenimentele prilejuite de ,,Zilele Nordului”, organizate în orașul Darabani

În acest weekend specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani vor desfășura activități preventive pentru creşterea gradului de informare și conştientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe interzise și vor acționa în sistem integrat, împreună cu polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și polițiștii locali.

Astfel, aceștia vor derula activități de informare, educare, conștientizare și promovare a alternativelor sănătoase la consumul de droguri în rândul participanților la evenimentele prilejuite de ,,Zilele Nordului”, organizate în orașul Darabani.

Totodată, vor fi oferite informații cu privire la cadrul legal în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Prin intermediul ochelarilor speciali care simulează stare de intoxicație produsă de consumul de droguri și alcool, vor fi desfășurate demonstrații practice care au rolul de conștientizare asupra riscurilor pe care le implică consumul de substanțe psihoactive.

În cazul unor situaţii deosebite, specialiștii antidrog îndrumă populaţia să apeleze Tel. verde: 0 800 8 700 700, să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani sau să sune la numărul unic de urgenţă 112, dacă starea de sănătate se agravează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *