Angajată a unei primării, găsită spânzurată. Rudele spun că ultimele luni lucrate au fost un calvar pentru ea

O femeie de 52 de ani, angajată la primaria comunei Gura Ocniţa- Târgoviște, a fost găsită fără viaţă, în propria casă, iar rudele dau vina acum pe stresul acumulat în ultima vreme la locul de muncă.  Familia arată cu degetul înspre conducerea primăriei care, spun ei, i-a făcut viaţa un calvar. Femeia era în depresie de ceva timp şi se afla sub tratament de specialitate.   Doamna Alina, 52 de ani, lucra ca inspector contabilitate în primăria comunei Gura Ocniţa de mai bine de 20 de ani. Până în 2019, când a fost mutată voluntar pe un alt post, tot în cadrul primăriei, post care, la scurt timp, a fost desfiinţat şi ea concediată.    Femeia a contestat, în instanţă, decizia, unde a şi câştigat. Primăria Gura Ocniţa a fost obligată să îi redea vechiul post, numai că postul nu mai era cuprins în organigramă, fiind repusă pe un alt post.

Femeia a contestat, în instanţă, decizia, unde a şi câştigat. Primăria Gura Ocniţa a fost obligată să îi redea vechiul post, numai că postul nu mai era cuprins în organigramă, fiind repusă pe un alt post.  De atunci lucrurile au luat o turnură neaşteptată pentru ea. A fost cuprinsă de o depresie puternică, pentru că ea credea că nu se descurcă suficient de bine pe noul post, iar săptămâna aceasta s-a spânzurat în propria locuinţă.    Primarul localităţii spune că regretă cele întâmplat şi că nu a avut nimic personal de împărţit cu femeia.    „Cu toţii au fost alături de ea şi am avut discuţii colegiale, care speram să ducă la integrarea ei socială şi profesională. Transmit sincere condoleanţe familiei şi regretăm cu toţii nenorocirea aceasta şi că ne-am respectat cu toţii deontologia profesională, cât şi cea colegială. Înţeleg şi atitudinea unor cetăţeni şi empatia la nenorocirea asta, dar toţi colegii mei şi-au pus sufletul şi nu au făcut decât să empatizeze cu starea ei şi cu problemele pe care le-a avut”, spune Sorin Vasile Ioniţă, primarul localităţii.

Superiorii femeii spun că Alina era profesionistă în ceea ce făcea, doar că avea momente de panică. Se pare că toate aceste probleme s-au acutizat în momentul în care, la evaluarea anuală, a primit o notă mică de la edil.    „Între ea şi Primărie au existat mai multe litigii, începând cu sancţiuni disciplinare şi aceată eliberare din funcţie.Toate aceste litigii au fost finalizate şi au decizii definitive în favoarea ei. Toate aceste episoade depresive au debutat la momentul la care a început să fie sancţionată disciplinar. A fost sancţionată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, notele acordate de primar, care au fost anulate definitiv în instanţă. Nu există, la acest moment, vreun dosar în instanţă care să fi obţinut câştig de cauză insituţia Primăriei”, a precizat Pătraşcu Virgil, avocatul familiei.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *