Jandarmii vor asigura ordinea la manifestările culturale și religioase din județul Botoșani, în minivacanța de Sfânta Maria

În minivacanța de Sfânta Maria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță atât la festivalurile specifice sezonului estival, cât și la manifestările religioase cu participare numeroasă prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului.

Jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții civilizate a tuturor activităților prilejuite de organizarea Zilelelor Nordului, în orașul Darabani, precum și a celor cuprinse în programul Serilor Melancolice Eminesciene, la Memorialul Ipotești.

De asemenea, Zilele comunelor Vlăsinești, Mileanca și Broscăuți sunt alte evenimente locale de interes pentru cetățeni unde jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională. Nu în ultimul rând, jandarmii vor fi prezenți alături de participanții la Hramul mănăstirii Zosin, pentru ca oficierea slujbei religioase și a celorlalte activități să nu fie tulburate de producerea unor incidente nedorite.

Pe lângă suplimentarea personalului propriu în vederea îndeplinirii operative a tuturor misiunilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a primit în sprijin efective de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Elevii de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, care execută un stagiu de practică în această perioadă în cadrul inspectoratului, vor participa la toate aceste misiuni, împreună cu tutorii lor profesionali.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii vor acționa preponderent pentru preîntâmpinarea faptelor de tulburare a ordinii si siguranței publice, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, împreună cu celelalte instituții abilitate în acest sens. Recomandăm participanților să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de ordine publică, în mod direct sau să solicite sprijinul autorităților prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur”, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *