Peste 300 de polițiști botoșăneni vor fi în stradă în minivacanța de Sfânta Maria

Foto: Business Magazin

Polițiștii botoșăneni vor fi la datorie, în minivacanța de Sfânta Maria, pentru ca cetățenii să se bucure de zilele libere, în siguranță. În această perioadă, peste 300 de polițiști, din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, investigarea criminalității economice, prevenire și acțiuni speciale, vor acționa, împreună cu alte structuri, atât în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru descurajarea oricăror fapte antisociale, cât și constituiți în echipe de cercetare penală, pentru a desfășura activitățile specifice în momentul în care se va impune acest lucru.

Scopul prezenței noastre în spațiul public este unul preventiv, facem apel către cetățeni să respecte regulile de conviețuire socială, drepturile și libertățile celorlalți, pentru a evita astfel să fie implicați în evenimente nedorite. Vom avea o prezență activă atât în zonele în care se organizează evenimente cultural-artistice și religioase din localitățile Mihai Eminescu, Vlăsinești, Darabani, Românești, Coșula, Broscăuți și Mileanca, precum și în locurile în care se formează aglomerări de persoane, cluburi, discoteci, zone de agrement, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se afla în sfera de competență a poliției”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

De asemenea, polițiștii de combatere a criminalității organizate vor acționa pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.
Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele din județ, cu autospeciale dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, pentru fluidizarea traficului rutier dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere penală a conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
Polițiștii botoșăneni vor fi prezenți, astfel, zi și noapte pentru ca participanții la evenimentele care urmează să se aibă loc în această perioadă să se bucure de atmosfera acestora, în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *