Bătrâna din Coștiugeni, rămasă fără locuință în urma unui incendiu, ajutată de Primărie să-și ridice căsuța

Bătrâna din localitatea Coștiugeni, care a rămas fără casă în urma unui incendiu devastator, va fi ajutată de Primărie pentru a-și reface casa, să aibă un acoperiș deasupra capului. Femeia va primi un ajutor financiar de la Primărie pentru materiale de construcții, iar conducerea Primăriei se va asigura că aceasta nu va rămâne în drum.

„Viceprimarul a fost acolo, colegele de la Asistență Socială, fac o anchetă socială, au pus-o pe bătrână, la solicitarea mea, să facă o cerere prin care să solicite ajutor din partea noastră. Îi dăm un ajutor de vreo 4.000- 5.000 lei pentru materiale de construcție. Am vorbit cu vicele și apelăm și la niște constructori de pe plan local poate pot să sponsorizeze și ce mai avem și noi din demolări, materiale care mai sunt bune”, ne-a declarat primarul Mihai Amarandei.

O lumânare a lăsat-o fără casă

O femeie din localitatea Coștiugeni a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu, generat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Nenorocirea s-a întâmplat joi, în jurul amiezii. Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuiește în aceeași gospodărie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că locuința ardea ca o torță și exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte două anexe din gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *