Curajul unui ambulanțier cu origini botoșănene! A intrat în flăcări pentru a salva un bărbat

Un bărbat cu origini botoșănene, care lucrează la Serviciul de Ambulanță din Cisnădie, a salvat un bărbat de la moarte. Părinții acestuia sunt din localitatea Hlipiceni, județul Botoșani, iar Emil este cunoscut în localitet.

Emil Dădăcus, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Cisnădie, a devenit omul zilei la Sibiu după ce a intrat în flăcări să salveze un bărbat căzut într-o casă din Cisnădie. Victima grav afectată de incendiu a fost scoasă în viață din locuință și transportată la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Ambulanțierul a ajuns printre primii la casa unde s-a anunțat incendiu prin 112. El a sărit în ajutorul bărbatului al cărui copil reușise să se salveze, înainte de ajungă pompierii.”În momentul sosirii la adresă, echipajul SAJ a fost informat de către o femeie, care se autoevacuase din imobil, că tatal ei este încă în casa. În acel moment, ambulanțierul a spart un geam și, dând dovadă de curaj și stăpânire de sine, a intrat în imobilul aflat în flăcări și a evacuat bărbatul în stare de inconstiență, pe brate, fiind ajutat și de către un vecin. Pacientului i s-au acordat manevrele de prim ajutor”, a transmis Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD cu medic și transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe Sibiu, intubat, potrivit stiridesibiu.ro.

În urma gestului curajos, ambulanțierul Emil Dădăcuș a fost felicitat joi de conducerea SAJ Sibiu.

Emil Dădăcus are 44 de ani și lucrează la Serviciul de Ambulanță Cisnădie de 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *