FOTO Încă o primărie din Botoșani amendată de Garda de Mediu. Ce nereguli au găsit comisarii

Încă o primărie din județul Botoșani a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu din cauza gunoului. Primăria comunei Dângeni s-a ales cu o amendă de 15.000 lei, în urma acțiunilor de inspecție și control pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de sablubrizare a localităților la UAT Dângeni.

Printre nereguli s-au constatat: „nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse la controlul anterior; neutilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori (invlusiv populație); neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021; amplasamente pe care erau depozitate și /sau incendiate deșeuri în amestec. Din cantitatea totală de deșeuri menajere colectată în anul 2021, restectiv 244,58 tone, a fost pregătită pentru reutilizare și reciclare o cantitate de 2,64 tone deșeuri, restul de 241,94 tone fiind eliminate la depozitul de deșeuri municipale Stăuceni”, potrivit Gărzii de Mediu.

Astfel, unitatea administrativ teritorială are trei măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate și s-a aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 15.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *