Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu au acces la Kaufland şi Lidl

Din această lună, beneficiarii tichetelor sociale pot cumpăra alimente şi de la magazinele Kaufland şi Lidl, însă este vorba doar de cei care au anumite carduri.

Plata cu voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” se face din august şi în supermarketurile amintite, dar, în primă etapă, vor fi acceptate tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Aşadar, beneficiarii voucherelor care au tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra deocamdată alimente din cele două magazine.

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România”, a anunţat şi Kaufland.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),  2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română, 3) încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele pentru alimente se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului. Tichetele sociale vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS, potrivit antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *