O pompă a unei benzinării scoate aer în loc de motorină și îl și taxează. Control ANPC după filmarea unui șofer de TIR

Un șofer de TIR a filmat cum de la pompa unei benzinării din județul Argeș iese aer, în loc de motorină. După ce imaginile au fost făcute publice, inspectorii de la Protecția Consumatorului au mers în control.

“Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia uite la PECO cum se fură motorina! Vii la PECO să alimentezi și .. ia să vedem, înregistrează?
Ia uitați, mă!
Ia ziceți, mă fraților! Veniți și alimentați! E bun nu?”, sunt imaginile filmate și făcute publice pe Facebook de Petre Paraschiv.

O pompă de combustibil la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş, din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, în urma unui control desfăşurat miercuri.

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi “justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit sursei citate, la faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Ion Iordăchescu, comisar-șef pentru zona Sud Muntenia, a declarat la Digi24 că operatorul economic a justificat prin faptul că rezervorul a fost epuizat.

Controlul inspectorilor de la protecţia consumatorilor a fost extins şi la produsele comercializate (ambalate). Astfel, în unitate nu erau prestate servicii de alimentaţie publică, dar au fost constatate abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

Ion Iordăchescu a precizat că sancțiunile ANPC vor fi corelate cu cele de la IPJ Serviciul Economic Argeș: “Probabil vom da un avertisment sau o amendă substanțială, putându-se ajunge chiar la închiderea unității.”

Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, iar în zilele următoare vor fi verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *