Un interlop care coordona o grupare traficanți de droguri a ajuns din nou în Penitenciarul Botoșani. „Talanul” a fost concurent la Românii au talent

Un interlop care coordona o grupare traficanți de droguri a ajuns din nou în Penitenciarul Botoșani. Marcel Mihai Manoliu, zis Talanul, din Gura Humorului  a fost condamnat la pedeapsa finală de 4 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea, în concurs, a infracțiunii de: ”constituirea de grup infracțional organizat”,  două infracțiuni de ”efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație”,  infracțiunii de ”Trafic de droguri de risc, fără a avea drept”, infracțiunii de ”Ultraj”. El a fost pe raza localității și a fost depus la Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

La data de 15 ianuarie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Marcel – Mihai Manoliu, Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și tentativă la viol.

În acest caz s-a reținut faptul că inculpații Marcel – Mihai Manoliu, Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Astfel, inculpații Marcel – Mihai Manoliu și Ionica Liliana Manoliu procurau și vindeau substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuința acestora, din orașul Gura Humorului, cât și prin intermediul inculpaților Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi.

Inculpatul Marcel – Mihai Manoliu a recurs deseori la fapte de violență pentru a intimida persoanele pe care le suspecta că-i pot pune în pericol activitatea infracțională, printre cei agresați s-a aflat și inculpatul Eduard Cristian Hacman.

Totodată, la data de 22 iunie 2018, inculpatul Marcel – Mihai Manoliu ar fi încercat să agreseze sexual un minor sub pretextul că aceasta a venit neanunțată la domiciliul său, pentru a solicita produse cu efect psihoactiv.

În urma cercetărilor făcute s-a stabilit că substanțele cu efect psihoactiv erau vândute la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

La data de 15 ianuarie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate două laptopuri, 13 telefoane mobile, trei carduri de memorie, un stick USB și o sabie.

În cursul zilei de 16 ianuarie 2020, cei patru inculpați au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava, care au dispus arestare lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și a jandarmilor din cadrul BSIJ Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

În primăvara anului trecut,  „Talanu”, a impresionat juriul de la „Românii au talent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *