Fost vicepreședinte CJ, eliberat din Penitenciarul Botoșani 

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu (PNL), mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, a fost eliberat din arest după ce Curtea de Apel Suceava a respins contestația formulată de procurorii DNA față de decizia Tribunalului Suceava privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar în dosarul în care este anchetat pentru luare de mită și trafic de influență, anunță Știri Suceava.

Conform deciziei magistraților Tribunalului Suceava, Cristi Crețu nu are voie să intre în sediul Consiliului Județean Suceava, să comunice cu martorii din dosar și să părăsească limita teritorială a județelor Suceava și Iași.

„Admite cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, în sensul înlocuirii măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai puţin restrictivă. (…) Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă (…) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj (…) rămasă definitivă prin încheierea (…) pronunţată de Curtea de Apel Cluj faţă de inculpatul Crețu Silviu Cristinel cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Crețu Silviu Cristinel de sub puterea mandatului de arestare preventivă (…) dacă nu este reţinut, deţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în soluția pe scurt pronunțată de Tribunalul Suceava.

Cristi Crețu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj după ce a fost prins în flagrant cu o mită de 40.000 de euro primită de la afaceristul Vasile Rîpan, patronul firmei Autothenorom SRL Suceava, societate care avea încheiate mai multe contracte cu Consiliul Județean Suceava pentru asfaltarea unor drumuri județene.

One thought on “Fost vicepreședinte CJ, eliberat din Penitenciarul Botoșani 

  1. vedeti ce usor de fac 40.000 euro cand esti politician ? asta ce se stie ..au fost zeci de alte luari dar flutur ia jaratec cu mana altuia… sigur comentariul va fi sters … CJ plateste presa bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com