FOTO & VIDEO Preotul Dumitru Budeanu, jelit de întreaga comunitate. Era cetățean de onoare al comunei. „A căzut o stea a credinței”

Preotul Dumitru Budeanu, care s-a stins din viață vineri seară, a fost înmormântat în curtea Bisericii „Sfântul Dumitru” din localitatea Vârfu Câmpului, acolo unde a slujit ani la rând și al cărei cetățean de onoare era. Slujba de înhumare a iubitului preot botoșănean a avut loc marți, în prezența a  zeci de preoți din întreg județul Botoșani, dar și a numeroși credincioși.

Primarul comunei, Maria Huțu, a spus, în discursul său, că o dată cu moartea părintelui „ a căzut o stea a credinței” și reprezintă o mare pierdere pentru Biserica Ortodoxă Română.

Părintele Dumitru Budeanu avea 64 de ani, era licențiat al Institutului Teologic de grad universitar Bucureşti. Din anul 1982 până în noiembrie 1998 a fost preotul Parohiei Ionăşeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe – Ionăşeni, Sfântul Nicolae – Bogza şi Biserica Bohoghina. Din 1998 şi până în prezent este preotul Parohiei Vârful Câmpului, Biserica Sfântul Dumitru.

Pentru deosebitele sale realizări a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza,Vârful Câmpului și Maghera, case praznicale. Preotul a ajutat mii de oameni de-a lungul anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com