Amendă usturătoare pentru un șofer din județul Botoșani, după ce a fost tras pe dreapta de polițiști

Amendă usturătoare pentru un șofer din județul Botoșani, după ce a fost tras pe dreapta de oamenii legii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Guja, din orașul Flămânzi, o autoutilitară condusă de un tânăr de 30 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care nu deținea documente de proveniență și transport, informeaza printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost supusă confiscării.

Precizăm faptul că potrivit prevederilor legale, materialele lemnoase se pot transporta de la locul de recoltare sau depozitare, însoțite obligatoriu de documente de însoțire, pe toată durata transportului, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora. Documentul care dovedește proveniența materialului lemnos este avizul de însoțire materiale lemnoase/produse din lemn, care poate fi prezentat în format electronic, în format print și/sau pdf sau în format letric. Persoanele care încalcă aceste norme riscă sancțiuni contravenționale cuprionse între 1.000 și 6.000 de lei, iar dacă transportul este de peste 10 metri cubi și nu este însoțit de documente, acest lucru constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și confiscarea materialelor lemnoase”, mai precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com