Medic: Nu cred că în viitorul apropiat va apărea o variantă mai agresivă de Covid

Medicul Adrian Marinescu a explicat, la Realitatea PLUS, că formele ușoare de Covid-19 pot fi destul de greu de gestionat. În plus, acesta a precizat că nu ar trebui să fim îngrijorați de cazurile de SARS-CoV-2.

„Eu cred că nu ar trebui să fim îngrijorați. Să ne aducem aminte ce vorbeam la începutul anului 2022. Spuneam atunci că trecem într-o altă etapă a pandemiei, etapa de conviețuire. Practic, vorbeam de Omicron, acum vorbim tot de o subvariantă care are legătură cu Omicron. Cele mai multe forme sunt, din fericire, ușoare. Va fi întotdeauna un procent de persoane care au o anumită vârstă, anumite probleme de sănătate sau sunt copii foarte mici care pot să pună probleme. Ceea ce este complicat în aceste zile este faptul că a crescut agresibilitatea către camerele de gardă, către centrele de evaluare, lucru care se întâmplă la Matei Balș, lucru care se vede de săptămâni încoace.

Chiar dacă sunt forme ușoare, din păcate, sunt destul de greu de gestionat. Dacă vorbim de persoane care trebuie să fie monitorizate chiar până la o formă severă, de multe ori se întâmplă să nu poți găsi acele locuri, mai ales că în fiecare zi vin noi cazuri. Nu cred că în viitorul apropiat vor fi schimbări importante, în sensul în care să vină o variantă mai agresivă, să fie o virulență crescută, să fie lucruri pe care le-am văzut la începutul pandemiei”, a precizat medicul Adrian Marinescu, potrivit Realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com