Un botoșănean, unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei. „De multe ori ni s-a spus că polițiștii de frontieră nu zâmbesc. Încercăm să vă arătăm că nu este așa”

Un botoșănean este unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei. Nicolae Dumitraș lucrează la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și povestește, pentru Poliția de Frontieră, că și-a dorit de mic să urmeze o astfel de profesie.

De la locul de joacă al copilăriei, la locul de muncă de astăzi stă doar dorința de a reuși, dar și un zâmbet molipsitor. De multe ori ni s-a spus că polițiștii de frontieră nu zâmbesc. Încercăm să vă arătăm că nu este așa. Astăzi îl cunoaștem pe unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei, Nicolae Dumitraș, de la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut. Un băiat blond, foarte înalt, care te întâmpină cu un zâmbet șăgalnic! La doar 21 de ani, este cel mai tânăr membru al echipei și și-a dorit foarte mult să ajungă alături de noi”, precizează sursa citată.

Povestea lui Nicu începe în vremea copilăriei, când îi întreba pe părinți despre oamenii în uniformă pe care îi vedea pe malul Prutului, locul de joacă al copiilor din sat. A aflat, cu surprindere, că sunt polițiști de frontieră care asigură paza frontierei și care patrulează pe malul Prutului indiferent de anotimp. L-a atras atunci uniforma militară, care i s-a lipit de suflet și și-a dorit ca într-o zi să fie el cel care va fi de veghe pe malul Prutului, râul copilăriei sale.
Imediat după absolvirea liceului nu a mai stat pe gânduri și a plecat să-și îndeplinească visul la Oradea, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu”. Anul acesta a ales să facă practică tot la Rădăuți Prut, în perioada în care mii de cetățeni ucraineni treceau frontiera din cauza conflictului armat din țara vecină.
A rămas impresionat de colectivul de acolo și modul în care colegii s-au mobilizat pentru a ajuta și a face un bine fiecare cum și cât poate! Atitudinea colegilor săi l-a determinat pe Nicu să-și dorească să se întoarcă aici. El crede cu tărie că este important să lucrezi cu oameni pe care te poți baza și de la care ai ce învăța! Nicu este doar unul dintre membrii marii familii a Poliției de Frontieră și ca el sunt foarte mulți”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com