Din toamnă, vor fi deschise centre de vaccinare și în unități medicale

Oficialii români se vor „organiza”, în cazul în care va exista interes, să deschidă din toamnă centre de vaccinare anti-COVID şi în alte unităţi medicale, pe lângă cele ale medicilor de familie, a transmis joi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

„În această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare şi în alte instituţii medicale, cu excepţia medicilor de familie”, a declarat ministrul. Rafila spune că vrea ca oamenii să aibă aproape de casă locuri unde să se poată imuniza la COVID.

„O să promovăm acte normative în acest sens, încât toate unităţile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare împotriva COVID, ca să nu existe limitarea accesului oamenilor la vaccinare, să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze, să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu. Suntem medici, avem pacienţi pe listă şi măcar pacienţii de pe listă ar trebui să îi vaccinăm, dacă ei doresc… Ca să putem să controlăm această campanie de vaccinare, nu în sensul controlului, ci în sensul oferirii accesului la vaccinare pentru pacienţi, vom deschide centre de vaccinare în unităţi medicale. Dar vă aduc aminte că şi cabinetul medicului de familie este, totuşi, o unitate medicală”, a mai spus Rafila.

În urmă cu o zi, Alexandru Rafila a declarat că vaccinul anti-COVID adaptat tulpinilor care circulă în prezent va ajunge în România în luna octombrie, când va începe o nouă campanie de vaccinare, scrie libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *