Noi unități de pompieri vor fi înființate. Anunțul făcut de Raed Arafat, la Botoșani

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Botoșani, Raed Arafat, a anunțat miercuri, la Botoșani, că vor fi înfiinţate în 100 de noi unităţi de pompieri în țară, mai ales în zonele rurale, pentru a micșora timpii de reacție în cazul unor evenimente.

Acesta a precizat că deschiderea unor noi unități de pompieri este în vizorul Ministerul Afacerilor Interne, respectiv a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Avem un proiect pe care sperăm să reuşim să îl implementăm prin fonduri europene prin care vedem înfiinţarea a 100 de noi unităţi de pompieri, mai ales în zonele rurale. De ce? Pentru că acolo avem întârziere la reacţie şi atunci micşorarea timpului de reacţie va fi prin două aspecte: unu – modernizarea parcului auto al pompierilor, care ar trebui să se finalizeze spre sfârşitul anului viitor şi asta înseamnă maşini mai moderne care merg cu viteză mai mare decât maşinile actuale, învechite, pe care le avem, cele de nouă tone mai ales, care merg cu 30 kilometri la oră, şi doi – mai multe subunităţi şi micşorarea distanţei pentru intervenţii şi atunci într-adevăr vom reuşi să reducem timpul şi asta va conta şi pe partea medicală şi pe partea de stingere a incendiilor”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai anunțat la Botoșani că există și un proiect privind achiziţia a 476 de autospeciale de pompieri, dintre care 200 cu capacitatea de 10.000 de litri de apă şi 276 cu capacitatea de 4.000 de litri de apă.

Cele de 10.000 de litri au început să fie distribuite în țară, implicit la Botoșani și că urmează să ajungă și cele cu capacitatea de 4.000 de litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *