FOTO Raed Arafat, după ce a văzut Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani: Diferența este de la cer la pământ între ce a fost și ce este, dar cert încă mai este nevoie de ceva

Secretarul de stat Raed Arafat s-a declarat încântat de modul cum arată Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, după ce a fost modernizată.

Acesta a spus că diferența este clară între unitatea veche și cea nouă, dar că încă mai este nevoie de medici la UPU Botoșani.

Am văzut o Unitate de Primiri Urgențe modernă. Nu pot decât să felicit autoritățile județene care au realizat-o și colegii care lucrează în această unitate. Clar, diferența este de la cer la pământ între ce a fost și ce este, dar cert încă mai este nevoie de ceva în plus, iar asta este resursa umană. Toată discuția noastră s-a axat pe acest aspect, cum să atragă medici. Am găsit un medic care este venit din iași și care e angajat recent și încearcă și el să convingă alți colegi”, a precizat Arafat,

Secretarul de stat a ținut să felicite și cadrele medicale botoșănene de modul cum au gestionat pandemia.

Botoșaniul, chiar dacă este un județ cu o populație mai mică comparativ cu alte județe, totuși a făcut față în pandemie și UPU veche a fost transformată aproape într-o terapie intensivă cu bolnavi COVID. Și colegii de la UPU Botoșani funcționează 24 din 24 de ore, inclusiv cu o linie de gardă pe o mașină de terapie intensivă care deservește județul. Eforturile care se depun de colegii noștri aici sunt imense, se vede. Este o implicare, o echipă sudată, dar încă mai avem de resursă umană și suplimentarea ei, a adăugat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *