FOTO! Secretarul de stat Raed Arafat s-a întâlnit cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani

Secretarul de stat, Raed Arafat, a vizitat, miercuri, noul sediu al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani. Acesta s-a întâlnit cu directorul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Eduard Gurău, șeful UPU SMURD Botoșani, Ramona Guraliuc, dar și cu medicii urgentiști ai spitalului.

Raed Arafat a fost însoțit de prefectul județului, Sorin Cornilă. Noul sediu UPU al Spitalului Județean Botoșani a fost sfințit la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020.

Valoarea inițială a proiectului a fost de 8,6 milioane de lei. Ulterior, din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcție, manoperă și combustibil, Consiliul Județean a suplimentat fondurile cu 2,5 milioane de lei.

Modernizarea Unității de Primiri Urgențe a presupus extinderea cu o nouă clădire, pe o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, a fost modernizat Corpul A al Unității de Primiri Urgențe. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *