PS Nichifor Botoșăneanul va sluji la o biserică din județul Botoșani. Va fi sfințit Altarul de vară al parohiei

PS Nichifor Botoșăneanul  va sluji la o biserică din județul Botoșani. Acesta va fi prezent joi, 18 august, la Sfânta Liturghie, la Biserica Sf. Ilie din Adășeni. Slujba va fi oficiată  începând cu ora 08:30.

Tot atunci va avea loc si sfințirea Altarului de vară din această parohie.

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul este episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Originar din Brăila, părintele Nichifor Horia a absolvit Facultatea de Mecanică – specializarea „Maşini Termice”, din cadrul Universităţii din Galaţi. În perioada 1993-1997 a urmat cursurile de Teologie Pastorală ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. A susținut doctoratul la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, disciplina Teologie Liturgică.

A fost tuns în monahism în decembrie 1995, iar în februarie 1996 a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”. În 2001 a fost numit egumen al Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”. În 2004 a fost hirotesit protosinghel, iar în 2008 arhimandrit. În 2007 (martie-iulie) a fost secretar al sectorului Exarhat – Arhiepiscopia Iaşilor. E stareţ al Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din 2008 şi Exarhul administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor din 2009. Este autorul mai multor studii şi articole teologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *