Alexandru Rafila, apel la populaţia României după explozia infectărilor de coronavirus

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății face un apel la populația României după ce numărul cazurilor pozitive de COVID-19 s-a dublat în doar 24 de ore.

„Am recomandat cu tărie, așa cum a făcut-o, am văzut anterior și colegi de-ai mei, medici de familie, utilizarea măștii în interior și mijloacele de transport în comun.

Mijloacele de transport în comun sunt poate principalul loc unde se transmite această boală. Cred că obligativitatea măștii, mai ales în acest sezon deosebit de cald, este dificil de implementat și oamenii, chiar dacă ar purta mască, ar purta-o incorect. Cred că e mai degrabă utilă o recomandare și o exemplificare personală. Să dăm exemplu personal că atunci când suntem în spații interioare aglomerate sau mijloace transport, utilizăm masca și atunci mulți dintre concetățenii noștri se vor conforma.

Chiar am văzut oameni care au fost poate reticenți în trecut în ceea ce privește utilizarea măștii și au spus: de data aceasta voi folosi masca pentru că nu este obligație, este o recomandare și îmi dau seama că este o barieră împotriva transmiterii bolii, potrivit Realitatea.

E o atitudine corectă și care cred că dacă este replicată de un număr  cât mai mare de oameni, cred că are și un efect categoric benefic”, a transmis ministrul Alexandru Rafila, marți seară, la un post TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *