Revine certificatul verde în România?! Alexandru Rafila a venit cu anunțul

Foto: Digi24

Ministrul Sănătății a venit cu noi informații în ceea ce privește certificatul verde, pe fondul cazurile crescute de coronavirus la noi în țară, dar și internațional. Ministrul Sănătății a vorbit despre situația epidemiologică în România, subliniind că deși avem un număr destul de ridicat de cazuri de coronavirus, asta nu înseamnă că va fi din nou introdus certificatul verde pe teritoriul țării noastre.

„Nu este exclus ca în cursul acestui an să existe țări din Uniunea Europeană, nu neapărat România, care să solicite acest document la intrarea într-una dintre țările care sunt mai afectate din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, oficialul român a mai spus că infecția gripală nu este una banală și că poate fi foarte serioasă la anumite persoane, ducând la forme foarte grave.

„Să știți că infecția gripală nu este o infecție banală. Ea este serioasă la anumite categorii de persoane și poate produce forme grave și chiar decese. Este posibil ca în viitor să asistăm la o situație similară și în ceea ce privește infecția cu noul Coronavirus. Vedeți, acum avem un vaccin care nu mai oprește transmiterea bolii, dar așteptăm în toamnă un vaccin adaptat tulpinilor circulante.

Aș vrea ca oamenii din România să aibă șansa, la fel ca și alți cetățeni din Uniunea Europeană, să primească vaccinul adaptat în luna octombrie-noiembrie și să-l poată face, bineînțeles, cei care doresc acest lucru”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Sursa:Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *